top of page

5 tips om een warme sfeer te creëren in jouw interieur

Met de wintermaanden voor de deur, is het belangrijk om een warm en goed gevoel te creëren in huis, de ideale manier om dit te bekomen is via je interieur.

Met een 2020 dat toch de nodige uitdagingen met zich meebrengt, zeker op vlak van vereenzaming, is het des te belangrijk om je goed te voelen in je huis/kot.

Hierbij enkele tips om je interieur aan te pakken en op een gezellige manier het najaar in te gaan.


Tip 1: Zachte materialen in de ruimte

Maak voldoende gebruik van zachte materialen zoals stoffen gordijnen, zachte dekentjes en gestoffeerde meubels om een gevoel van geborgenheid te creëren. Zo krijg je heel snel effect en een echt cocoon-gevoel. Een extra voordeel is dat het werken met bijv. stoffen gordijnen zorgt voor een betere akoestiek en isolatie.Tip 2: Gebruik natuurlijk producten


Wanneer je op zoek gaat naar natuurlijke materialen, let er dan zeker op je toebehoren (bv. lijmen bij parket..) kritisch te bekijken zodat je de impact van de materialen op gezondheid en ecologie optimaal kan inschatten en hier een verantwoorde keuze in maakt.

Plaats zeker ook planten in huis. Planten zijn ideaal in zowel woonkamer, keuken als slaapkamer. Ze zorgen voor een betere luchtkwaliteit en gemoedstoestand, en bezorgen je een hoger concentratievermogen waardoor je veel productiever wordt.


Tip 3: Warme kleuren


Tijdens de winter moeten we omgaan met korte dagen, weinig zonlicht en vaak ook nog eens slecht weer. Door gebruik te maken van warme tinten, creëer je geborgenheid en

gezelligheid. Trendkleuren voor het najaar 2020 die hier mooi op aansluiten zijn warme groen-, rood- en beigetinten.


Tip 4: Eenvoud in kleur


Om een gevoel van eenheid te behouden is het belangrijk om niet te veel verschillende kleuren te gebruiken in één ruimte. Teveel kleuren kunnen een gevoel van onrust brengen. Door beperkt in kleur maar met de juiste accenten te werken, creëer je rust. Kies daarom voor 1 accentkleur die je dan laat terugkomen op verschillende plaatsen in je huis. Denk daarbij ook aan meubilair en accessoires.


Tip 5: Eenvoud in accessoires


We hebben allemaal wel souvenirs of erfstukken uit de familie die we in ons interieur graag tot hun recht laten komen. Dit kan en mag zeker want ze zijn ook vaak 'centerpieces' waar we emotioneel aan verbonden zijn. Probeer hierin wel een mooie balans te vinden. Hierdoor vermijd je een rommelig gevoel en behouden deze unieke stukken hun meerwaarde'. “Simple is more.”


We wensen je nu al een fantastisch najaar vol liefde en warmte.

コメント


bottom of page