top of page

5 redenen om te kiezen voor ecoverf

5 belangrijke redenen om voor ecoverf te kiezen


Je wil je interieur in een nieuw kleurtje zetten en je twijfelt of je ecoverf wil gebruiken.

Na het zien van dit lijstje verdwijnt die twijfel als sneeuw voor de zon.


Milieu

Er zijn verschillende soorten ecoverf op de markt: op basis van lijnolie en op basis van mineralen (zoals kalk- en leemverf). Deze worden gemaakt op basis van een natuurlijke en hernieuwbare grondstof in tegenstelling tot synthetische verf, die aardolie als basis heeft. Aardolie is een fossiele brandstof en deze uit de grond halen heeft een grote impact op ons milieu.


Gezondheid

Ecoverf heeft geen typische, kwalijke verfgeur. Dat is omdat het geen VOS (Vluchtige Organische Stoffen) bevat. Van VOS is geweten dat ze  gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Ecoverf is dus ook veilig te gebruiken in de buurt van kinderen en zwangere vrouwen.


Kwaliteit

Net als bij andere verfsoorten geldt dat ecoverf correct aangebracht moet worden. Als dat het geval is, zal je merken dat  ecoverf een betere dekking biedt dan sommige andere, synthetische verf. Door deze goede dekking heb je minder verf nodig voor een mooi resultaat. En dat is dan weer leuk voor je portefeuille!


Makkelijk te verkrijgen

Bij standaard doe-het-zelf zaken maakt ecoverf niet altijd deel van het assortiment uit. Maar online kan je een ruim assortiment vinden bij gespecialiseerde eco-interieurzaken. Je zal verrast zijn door het uitgebreide assortiment aan kleuren en afwerking. En misschien nog meer door de prijs, die echt niet veel hoger ligt dan die van synthetische, ongezonde verf.


Conclusie

Je draagt je steentje bij aan een beter milieu, een gezonder leefklimaat in je huis én je portefeuille hoeft het niet te voelen. We hadden gezegd dat je niet meer zou twijfelen, hé? 

Comments


bottom of page